Sosyal Medya

Dünya

İsrail askerinin yargısız infazında yeni görüntüler |VİDEO

Filistin'in El-Halil kentinde bir İsrail askerinin yerde yaralı halde yatan Filistinli genci kamera önünde öldürmesi ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Yeni görüntülerde İsrail askerlerinin, ölü halde yerde yatan Filistinlinin yanına bıçak attığı çok net biçimde görülüyor.



Filistin'in El Halil kentinde, Abdulfettah eÅŸ-Åžerif adlı bir gencin Ä°srail askeri tarafından yargısızca infaz edilmesi tüm dünyanın tepkisini çekmiÅŸti. Filistinin katledilme anları olay yerinde bulunan Ä°srail Ä°nsan Hakları Bilgi Merkezi B’Tselem mensubu bir kiÅŸi tarafından saniye saniye görüntülenmiÅŸti. Bu görüntülerde Ä°srail askeri, yaralı halde yerde yatan Abdulfettah eÅŸ-Åžerif'in başından vurarak infaz etmiÅŸti.

İsrail'de yayın yapan haber sitesinin yayınladığı yeni görüntülerde ise, yerde ölü halde yatan Filistinlinin yanına bıçak atılıyor.

 

BM: Ä°SRAÄ°L CÄ°NAYET Ä°ÅžLEDÄ°

Birleşmiş Milletler Hukuk Dışı, Keyfi ve Yargısız İnfazlar Özel Raportörü Christof Heyns, yerde yaralı halde yatan Filistinli genci kameralar önünde başından vurarak öldüren İsrail askerini cinayet işlemekle suçlamıştı.

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nicklay Mladenov da Filistinli iki gence yapılan "yargısız infazı" sert şekilde kınamıştı.

Ä°SRAÄ°L HAPSE ATTIÄžI ASKERE BAYRAM TATÄ°LÄ° VERDÄ°

Filistinli bir genci yerde yaralı yatarken silahla öldürmesinin ardından hapse atılan İsrail askeri Elor Azria, hamursuz bayramı gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Katil asker, siyonist İsrailliler tarafından omuzlarda taşınmıştı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.